Vakantiehuis in Overijssel huren

Overijssel is een afwisselende en veelzijdige provincie. Tussen de meren, polders, beken en bossen liggen mooie historische steden zoals Zwolle, Kampen en Deventer. Deze steden maakten deel uit van het Hanzeverbond. In de 17e eeuw was dit een samenwerking tussen Europese steden om de handel te bevorderen. De steden waren in die tijd zeer welvarend en dat ziet u terug in de prachtige monumenten, herenhuizen en buitenhuizen.

Bezoekers zullen zich in Overijssel niet snel vervelen. Als u binnenkort een vakantiehuis in Overijssel huurt, kunt u letterlijk kiezen uit tientallen bezienswaardigheden in de provincie. Wij geven u graag onze top drie van zaken die u zeker moet doen als u in een vakantiehuis in Overijssel op vakantie bent.

Zeker doen in Overijssel

1 Giethoorn bezoeken
Bij een vakantie in Overijssel mag een bezoek aan Giethoorn, het Venetië van het noorden, niet ontbreken. Alle huizen staan aan het water. Wist u trouwens dat inwoners van Giethoorn Gietersen heten? Dan dat een originele Giethoornse punter een diepgang van slechts 15 cm heeft?

2 Museum de Fundatie bezoeken
Dit museum in Zwolle beheert een enorme collectie beeldende kunst. De werken worden op twee locaties tentoongesteld: in Kasteel het Nijenhuis bij Heino en in Museum de Fundatie in Zwolle.

3 Nationaal Park De Weerribben
Dit Nationale Park werd in 1992 opengesteld voor het publiek. Het is een uniek, zeer waterrijk gebied dat u het beste met een fluisterboot of kano kunt bezoeken. Er komen voor Nederland unieke plantensoorten voor en ook zeldzame vogels zoals de Zwarte Stern, de Wielewaal en de Roerdomp kunt u hier regelmatig zien.

Kies een vakantiehuis in Overijssel

Op onze site kunt u eenvoudig uw favoriete vakantiewoning in Overijssel selecteren. U kunt onze huizen sorteren op prijs, aantal personen en beoordeling. Want al onze vakantiehuizen in Overijssel zijn beoordeeld door vakantiegangers die het huis eerder gehuurd hebben. Zo weet u zeker dat het vakantiehuis aan uw verwachtingen voldoet.

Bekijk snel naar onze vakantiehuizen in Overijssel of kies uit al onze vakantiehuizen in Nederland