Vakantiehuis met open haard huren

Voor veel mensen is het een voorwaarde als ze een vakantiehuis huren: een open haard! Wij begrijpen dat wel. Wat is er nou leuker dan zelf na een dagje lekker buiten te zijn geweest gezellig de haard aan te steken.

Bij eenhuisjehuren.nl verhuren we een groot aantal huizen met open haard. Dat wordt genieten voor alle liefhebbers van een gezellig haardvuur.

Om zorgeloos te genieten van een goed vuurtje in de open haard is het verstandig om onze tips door te lezen voor het maken van een goed vuur.

Tips om een vuurtje in de haard te maken


Goed hout
Droog haardhout brandt schoon en geeft het beste rendement. Goed voor mens, milieu en portemonnee. Lichte houtsoorten branden het snelst en zijn prima geschikt voor een kille avond in het voor- of najaar. Hardhout is veel zwaarder en brand langer. De brandtijd van de verkoolde resten van licht hout kan worden verlengd door ze samen te branden met een blok harder hout.

Goed stapelen
Het hout in uw haard brandt het mooist en heeft de langste brandduur als het van boven naar beneden brandt. Daarvoor maakt u een stapel van blokken hout en maakt u vervolgens bovenop een klein vuurtje. Zorg ook dat u altijd twee of drie blokken stapelt. Eén blok gaat vaak uit.

Lucht
Voor verbranding is zuurstof nodig. Het is dan ook erg belangrijk om – voordat u de haard aansteekt – controleert of de klep van de schoorsteen open staat. Een goed trekkende open haard zorgt voor een schone en duurzame verbranding waarbij alle gasdeeltjes in warmte worden omgezet. Een blaaspijpje is een prima hulpmiddel om het vuur op gang te krijgen en werkt beter dan een blaasbalg.

Weinig rook
Zodra het vuur in uw haard brandt, loop dan even naar buiten om naar de schoorsteen te kijken. Als het goed is komt er slechts wat stoom en lichtgrijze rook uit de schoorsteen. Veel rook betekent een niet optimale verbranding of te nat hout. Verbrand in ieder geval nooit afvalhout, tuinhout, hout dat chemisch behandeld is, spaanplaat, spoordwarsliggers of ander bewerkt hout om te branden.

Weinig as
Als de haard goed brandt zal deze zuinig branden en weinig as produceren. De as mag na het branden in de haard blijven. Dit verlengt de levensduur van de haar en geeft een rustig vuur.

Kies uw huis met open haard


We wensen u alvast heerlijke lange avonden voor uw open haard. In het programma van eenhuisjehuren.nl kunnen we u in ieder geval deze huizen aanbevelen:

Vakantiehuis voor 4 personen in Emst met buitenhaard

Luxe vakantiehuis in Lunteren met open haard voor 6 personen
 

Groot huis in Woudsend voor 8 personen met sfeervolle houtkachel