Vakantiehuis steeds populairder

Volgens makelaarsvereniging NVM trekt de markt voor de verkoop van vakantiehuizen dit jaar weer aan. Waar er sinds het begin van de economische crisis steeds minder vakantiewoningen werden gebouwd en verkocht, is er de laatste 12 maanden sprake van een echte opleving. Uit het rapport van de NVM blijkt dat vooral luxe huizen in populaire regio’s als de kust en de Veluwe erg gewild zijn bij vakantiehuis kopers. Als goed voorbeeld van een succesvol project wordt Villaresort Harderwold op de grens van Zeewolde en Harderwijk genoemd. Op dit park zijn 300 luxe huizen gepland, waarvan er op dit moment al 100 zijn gerealiseerd.

1100 nieuwe vakantiehuizen

In 2014 werden er zo'n 1100 nieuwe recreatiewoningen gebouwd, een forse toename ten opzichte van 2012 toen er zo'n 400 werden opgeleverd. De verkoop van verouderde vakantiehuizen lijkt niet echt op gang te komen. Vooral in Brabant en Limburg zouden verouderde houten huizen en chalets moeilijk verkocht worden.

Vakantiehuis huren

Het huren van een vakantiehuis is de afgelopen jaren niet minder populair te worden. Het grote online aanbod en de hoge kwaliteit van de aangeboden vakantiehuizen zorgt ervoor dat veel vakantiegangers hun vakantie graag in een vakantiehuis doorbrengen. Bij eenhuisjehuren.nl kies je uit de mooiste vakantiehuizen in Nederland en Spanje.