Vakantiehuizen in de voorjaarsvakantie

De voorjaarsvakantie, krokusvakantie of carnavalsvakantie is een vakantie om de wintermaanden even te onderbreken en ideaal om met elkaar van de vrije periode te genieten in een vakantiehuis in ons eigen land.

Wanneer is het voorjaarsvakantie?

Deze schoolvakantie van een week valt meestal in de tweede helft van februari, maar altijd in de week van Aswoensdag. Aswoensdag is de eerste dag van de 40-daagse vastenperiode voorafgaand aan Pasen. De vastentijd herinnert de katholieken aan een verhaal uit de bijbel waarin Jezus veertig dagen in de woestijn doorbracht zonder eten en drinken. De dag waarop eerste Paasdag valt, is niet elk jaar op de zelfde dag, maar op de eerste zondag die volgt op de volle maan na het begin van de lente.

Waarom hebben we voorjaarsvakantie?

De belangrijkste reden voor de vakantie, die in de jaren zeventig werd ingevoerd, is - behalve een fijne onderbreking van de donkere wintermaanden - de wens van veel mensen om op wintersport te gaan of om carnaval te vieren.

Omdat we in Nederland aan vakantiespreiding doen, heeft het zuiden van ons land de voorjaarsvakantie in de periode dat carnaval wordt gevierd (de drie dagen voor aswoensdag). De andere regio’s van Nederland, waar Carnaval minder wordt gevierd, hebben de voorjaarsvakantie een week eerder of een week later…

Lekker weg in de voorjaarsvakantie?

Wilt u lekker een paar dagen genieten in de voorjaarsvakantie? Gezellig samen of juist met het hele gezin? En wilt u niet de lange reis naar de Alpen maken of bent u helemaal geen wintersport fan? Op eenhuisjehuren.nl kunt u kiezen uit tientallen huizen die deze voorjaarsvakantie nog vrij zijn!