Vakantiehuizen in het bos

U zou het misschien niet verwachten, maar ruim 10 procent van het landoppervlakte in Nederland is bos. Dat komt overeen met 3 447 km2, ofwel het totale landoppervlak van Friesland. Per inwoner is 211 m2 bos beschikbaar.

Oppervlakte bos in Nederland groeit

Het bos in Nederland groeit. Langzaam maar zeker. Bomen worden vooral geplant in landbouwgebieden. Uitbreiding van het bosareaal ontstaat ook doordat open droog natuurlijk terrein dichtgroeit met bomen. Daarnaast worden bomen gekapt en verdwijnen bossen om terreinen bouwrijp te maken.

Vakantie in het bos

Wie houdt er nou niet van een mooie wandeling door het bos? Voor kinderen is een vakantie in een bosachtige omgeving een groot avontuur. Een bos vormt de ideale speelplaats voor kinderen. De natuur zit vol met uitdagingen. Lekker rennen, klimmen, speuren, verstoppen… een dag in het bos is geweldig. Op eenhuisjehuren.nl vindt u heel veel vakantiehuizen in een bosrijke omgeving.

De mooiste bossen van Nederland

Maar wat zijn nou de mooiste bossen van Nederland om dit te doen? Wij geven u een overzicht van onze top 3:

1. De bossen van Het Loo
De bossen van Kroondomein Het Loo zijn voor veel wandelaars en natuurliefhebbers de mooiste van Nederlands. U wandelt hier door een echt oerbos dat nergens hetzelfde is. In de bossen van Het Loo staat ook de hoogste boom van Nederland: een Douglasspar van bijna 50 meter hoog. Vakantiehuizen in de omgeving van Het Loo

2. Friese wouden
De Friese Wouden liggen in het uiterste zuidoosten van Friesland. Hier vindt u geen meren, rivieren en kanalen, maar prachtige landschappen met bossen, houtwallen en kronkelende beken. In Drenthe noemen ze de Friese Wouden 'Het mooiste stukje Drenthe in Friesland’
Vakantiehuizen in de Friese Wouden

3. Bossen in de Achterhoek
In het uiterste oosten van Gelderland ligt de Achterhoek, een eeuwenoud landschap met bossen, heidevelden en kleine weilanden tussen houtwallen. Bij de kikkerpoelen hoort u in het voorjaar de concerten van de boomkikkers en met een beetje gelukt ziet u de ijsvogel in een blauwe flits voorbij komen. De Achterhoek is een paradijs om tot rust te komen.
Vakantiehuizen in de Achterhoek