Vakantiestress voorkomen

Vakantie is bedoeld om heerlijk te genieten. Niks hoeven, lekker bijkomen met een goed boek in een luie stoel en veel aandacht voor elkaar. Op die manier komt u vol energie en nieuwe plannen terug van vakantie. Toch is vakantie voor sommigen van ons juist een stressvolle bezigheid. En dat heeft verschillende redenen.

Waarom levert vakantie stress op?


Als u na avonden lang zoeken en vergelijken op internet heeft besloten waar u uw vakantie gaat doorbrengen en waar u gaat boeken, moeten er ook nog allerlei voorbereidingen getroffen worden. Het huis moet schoon en veilig worden achtergelaten, koffers gepakt, auto inruimen, de zorg voor planten en huisdieren organiseren… wat een zorgen!

Vakantie stress voorkomen


U kunt ervoor zorgen dat u mogelijke stress rond de vakantie zoveel mogelijk vermijdt. Met onze tips voor een ontspannen vakantie zorgt ervoor dat uw vakantie een relaxte start krijgt.
Tips om vakantiestress te voorkomen
1 Begin ruim op tijd met alle voorbereidingen van uw vakantie en maak de voorbereiding op die manier onderdeel van de voorpret. Stippel weken van de voren de route uit, verzamel informatie over wat u allemaal in de omgeving te doen en kies enkele dagen voor vertrekt welke kleren u meeneemt.
2 Draag uw werk op tijd over aan collega’s en schrijf een document waarin u de werkzaamheden die u overdraagt beschrijft. Dat geeft rust! Plan niet direct allerlei afspraken in de dagen nadat u bent teruggekomen en zet op de laatste dag al ’s morgens uw ‘’out of office reply’’ aan.
3 Rust, voordat u vertrekt, nog een paar dagen thuis uit. Maak uw huis voor vertrek lekker schoon zodat u bij terugkeer in een opgeruimd huis komt.
4 Bent u aangekomen op uw bestemming? Neem ook dan de tijd om te acclimatiseren en zet uw mobieltje uit. Check hooguit twee keer per dag of iemand u heeft geprobeerd te bellen. Ga geen e-mails lezen en laat ook uw laptop thuis!
5 Zorg dat u na terugkeer van vakantie nog een paar dagen vrij heeft. Zo kunt u nog even lekker nagenieten.

Of u nu een verre vliegvakantie heeft geboekt of gewoon lekker een paar dagen een vakantiehuisje in Nederland, wij wensen u een fijne, stress loze vakantie!