Vakantietips Costa Blanca

Op iets meer dan 2 uur vliegen van Nederland ligt de meest populbaire kuststreek van Europa: de Costa Blanca. De streek ligt aan de Spaanse oostkust en loopt grofweg van Gandia in het noorden tot Torrevieja in het zuiden.

De naam Costa Blanca (Witte Kust) heeft het gebied te danken aan de witroze kleur van de bloesem van de amandelbomen die in deze streek veel voorkwamen. Veel bezoekers vinden dat de naam ook slaat op de hagelwitte zandstranden en de veelal witte huizen in de dorpen van de streek. Bekende badplaatsen aan de Costa Blanca zijn Denia, Javea, Moraira, Calpe, Altea en Torrevieja.

Zeker weten dat de zon schijnt

Wilt u in de zomer op uw vakantie zeker weten dat de zon schijnt? Dan is de Costa Blanca de juiste bestemming voor u. De temperatuur loopt in de zomer al snel op boven de 30 graden, maar gelukkig is de verkoeling van het water van de Middellandse zee nooit ver weg. Ook in de winter trekken veel Nederlanders, Belgen en Duitsers naar de Costa Blanca om te genieten van het relatief warme weer in dit deel van Spanje.

Overigens kunt u ook aan de Costa Blanca het échte Spanje leren kennen. In de kleinere kustplaatsen en de charmante bergdorpjes lijkt de tijd te hebben stilgestaan en heerst een authentieke Spaanse sfeer.

Appartement in Calpe huren

Bij eenhuisjehuren.nl kiest u uit een aantal comfortabele appartementen in Calpe, in het hart van de Costa Blanca. Calpe heeft ruim 27.000 inwoners en wordt gekenmerkt door de 332 meter hoge rots El peñon de Ifach, die uitsteekt in zee en al van kilometers ver te zien is. Het oude centrum van de stad is mooi in tact gebleven. Vlakbij het centrum is ook een oude vissershaven. Aan de gezellige boulevard liggen de appartementen met zich op zee. In de heuvels rond Calpe zijn veel villa’s gebouwd.