Vier je kerstvakantie in Friesland: de beste vakantiehuizen op een rij

De maand van cadeautjes, Kerstmis en tijd doorbrengen met de familie is aangebroken. Toch zullen de feestdagen dit jaar anders dan anders zijn. Geen zin in decemberstress? Pak het dan eens helemaal anders aan en vier de kerstvakantie in een vakantiehuis in Friesland.

December staat bij velen bekend als een stressvolle maand. Het werk moet op tijd af, de kinderen krijgen vakantie en wie verzorgt er dit jaar het kerstdiner? Kortom: stress! Ga dit jaar voor rust en vier de kerstvakantie in een vakantiehuis in Friesland. We hebben onze beste vakantiehuizen op een rij gezet.

1. Vakantiehuis aan het water in Stavoren

Dit vakantiehuis is alleen al van de buitenkant een plaatje om te zien. Het ligt aan het water van een jachthaven in Friesland en dat zorgt dan ook voor een schitterend uitzicht. Binnen kun je rekenen op luxe, ruimte en een huiselijke sfeer. Met vier personen beleef je hier een zorgeloze tijd. Ga je gourmetten met Kerst of zet je met het hele gezin een driegangendiner op tafel? Alles is mogelijk in dit vakantiehuis. Wees er wel snel bij, want dit vakantiehuis is populair!

2. Vakantiehuis met sauna in Gaasterland

Zoek je graag de warmte op in de koude decembermaand? Dan is dit vakantiehuis in het Friese Harich (Gaasterland) een aanrader. In de naastgelegen boerderij is namelijk een sauna aanwezig, die je op afspraak kunt gebruiken. Perfect om tussen de feestdagen door of na een frisse wandeling, lekker in op te warmen. Ook in dit vakantiehuis kun je verblijven met vier personen.

3. Vakantiehuis in rustige omgeving in Lemmer

Rustzoekers opgelet: dit vakantiehuis is perfect voor jou. Dit leuke vakantiehuis vind je midden in de natuur op een kleinschalig vakantiepark in het Friese Lemmer en ligt aan een waterpoel. Daardoor geniet je in alle rust van een schitterend uitzicht. De ideale bestemming voor wie de feestdagen vooral rustig wil doorbrengen. Ook ideaal voor hondenbaasjes: want er zijn twee honden toegestaan. 

Boek een vakantiehuis in Friesland

Staat jouw ideale vakantiehuis hier niet tussen? Geen paniek. Er zijn nog veel meer vakantiehuizen beschikbaar in de kerstvakantie. Bekijk ze allemaal en ga er aan het einde van het jaar nog even lekker tussenuit.

Klik hier voor alle last minutes voor de kerstvakantie