Vissen in Friesland? Lees dan eerst even dit

Nederlanders zijn gek op vissen. Volgens TNS-NIPO is het zelfs de meest beoefende buitensport. Het zal je dan ook niet verbazen dat een kleine twee miljoen mensen de sport beoefenen. En waar kun je het beste vissen in Nederland? Juist, in de meest waterrijke provincie van ons land: Friesland!

Dat vissen niet alleen een mannensport is blijkt wel uit het feit dat maar liefst 250.000 van de sportvissers vrouw is. Vissen is geliefd omdat tijd doorbrengen in de natuur ontspannend is en tegelijkertijd brengt het juist spanning met zich mee om een vis daadwerkelijk te vangen. Steeds meer jonge vissers gooien de laatste jaren hun hengel uit.

De vispas in Friesland

In eigenlijk elk water, zoet en zout, in Nederland wordt gevist. De waterrijke provincie Friesland is daarbij misschien wel het grootste viswalhalla. Met ruim 16.000 hectare aan viswater kan iedere sportvisser in Friesland hier terecht. Op de Friese meren kan bij mooi weer druk zijn, toch zijn er voor de sportvisser volop rustige visstekken te vinden. Maar mag je zo maar overal een hengel uitgooien? Het antwoord is: nee. Om te mogen vissen in Friesland heb je de nationale VISpas nodig. Je mag dan met maximaal twee hengels vissen.

Vissen tijdens een vakantie in Friesland

Als je alleen tijdens je vakantie in Friesland van plan bent om te gaan vissen, kun je ook kiezen voor de Weekvergunning Fryslân. Met deze vergunning krijg je dezelfde rechten als de VISpas houders, maar zoals de naam al zegt voor slechts één week. De weekvergunning is te koop bij de VVV kantoren in Heeg, Woudsend en Sneek.

Bekijk hier al onze vakantiehuizen