Waar gaan we in eigen land op vakantie?

Als u op zoek bent naar een geschikte vakantiebestemming, hoeft u daarvoor niet per se naar het buitenland te reizen. U kunt er voor kiezen om lekker in ons eigen land te blijven. Een vakantie in Nederland biedt ontelbare mogelijkheden zonder dat u daarvoor een lange auto- of vliegreis hoeft te maken.

Gek op vakantie

Nederlanders zijn gek op vakantie. Volgens cijfers van het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC) is afgelopen jaar maar liefst 81,4% van de Nederlanders op vakantie gegaan. Bij de keuze van de vakantiebestemming speelt het imago van een bestemming een belangrijke rol.

Waarom we in Nederland verblijven

Ruim de helft van de Nederlanders heeft afgelopen jaar een vakantie in eigen land ondernomen.
Ons eigen land blijkt vooral populair voor korte vakanties en weekendjes weg, want vakantie in eigen land is lekker dichtbij en we kunnen onze eigen taal blijven spreken.

Tijdens onze vakanties in Nederland gaan we graag wandelen, shoppen of fietstochtjes maken. Bovendien zijn er in Nederland enorm veel bezienswaardigheden en attracties op een relatief klein oppervlak. Ook voor een mooi natuurgebied of voor het beoefenen van watersporten hoeven we in eigen land nooit ver te reizen.

We boeken online

Van alle vakanties die we in Nederland ondernemen blijkt tweederde vooraf te worden geboekt. Het reserveren via internet (in 75% van de gevallen) is het meest populair. Ook op eenhuisjehuren.nl zijn talloze mooie vakantiehuizen in ons eigen land te vinden.

Top 5 bestemmingen in Nederland

1. Veluwe
Ons grootste natuurpark is favoriet bij iedereen die van lange wandelingen in de natuur houdt. Kijk hier voor mooie vakantiehuizen op de Veluwe.

2. Waddeneilanden
De Nederlandse Waddeneilanden trekken jaarlijks honderd duizenden bezoekers uit eigen land.

3. Friesland
Water, frisse lucht, ruimte en veel authentieke stadjes en dorpen. De perfecte ingrediënten voor een heerlijke vakantie. Bekijk hier de mooiste vakantiehuizen van Friesland.

4. Zuid Limburg
Een bezoek aan het zuiden van Limburg geeft je het gevoel dat je even in het buitenland bent. Liefhebbers van het bourgondische leven genieten hier van de uitstekende horeca

5. Kust
Van de kop van Noord Holland tot de Zeeuwse stranden aan de grens met België; onze kust is het hele jaar populair voor een korte of langere vakantie