Waarom fietsers hun hart kunnen ophalen in Friesland

Stel je eens voor: fietsen over prachtige dijkweggetjes, kleine bruggetjes, slingerende paden door wel dertien verschillende landschappen en onderweg stoppen bij gezellige dorpjes en steden. Je verwacht het misschien niet, maar in Friesland kun je als fietser echt je hart ophalen. 

Friesland is meer dan alleen meren, watersport en weilanden. Met maar liefst vier nationale parken en twee nationale landschappen kunnen natuurliefhebbers hier hun hart ophalen. In het zuidwesten van de provincie liggen de legendarische Friese meren. In het noorden is de stoere Waddenkust met prachtige vergezichten. En vergeet ook vooral niet een bezoek te brengen aan de grote en kleine steden in deze provincie. Het is allemaal te ontdekken met de fiets.

Elfstedentocht op de fiets

Fietsen zit bij Nederlanders in het bloed. Door het hele land vind je eindeloze fietsroutes. Ook in Friesland kun je alle kanten op, maar de tocht der tochten is natuurlijk de beroemde schaatstocht langs de Elf Friese steden. Wist je dat je deze toch ook op de fiets kunt volbrengen? Over een afstand van ruim 255 kilometer geniet je van het weidse Friese land. Je start en eindigt in principe in Leeuwarden en fietst met de klok mee, maar andersom mag ook. Je kunt de tocht in elke plaats voortzetten of natuurlijk gewoon een deel fietsen. Elke stad heeft haar eigen charme. Ook de grootte verschilt: Sloten telt 900 inwoners, Leeuwarden heeft er meer dan 90.000. Alle Elfsteden bezoeken is Fryslân pas écht beleven. De fietsroute is bij alle VVV’s in de provincie te koop.

Combineer een fietsvakantie met een verblijf in een vakantiehuis

Een fietsvakantie in Friesland is makkelijk te combineren met een verblijf in één van onze sfeervolle vakantiehuizen. Onze vakantiehuizen zijn geschikt voor grote groepen tot families. Sorteer de vakantiehuizen op plaats, prijs, aantal personen en beoordeling. Zo vind je altijd jouw ideale vakantiehuis.