Waarom kinderen zo van vakantie houden

Als je kinderen vraagt waarom ze zo graag op vakantie gaat blijken hun motieven niet echt te verschillen van die van volwassenen. Lekker buiten zijn, nieuwe mensen ontmoeten en even niks hoeven. Maar uit een onderzoekje onder kinderen van 6 tot 16 jaar kwamen de volgende top 5 van belangrijkste redenen om te genieten van een vakantie:

1 Opblijven en uitslapen
Tijdens de vakantie is er even geen school, geen huiswerk en geen strenge juf of meester. Je mag later naar bed en natuurlijk ’s morgens nog even uitslapen. Het is voor kinderen heerlijk om ook ’s avonds nog even ‘’stoer’’ mee te doen met de ouders als die nog even genieten van een zwoele zomeravond

2 Lekker buiten zijn
Je zou het niet denken met als die mobieltjes, tablets en spelcomputers, maar buiten spelen is voor de meeste kinderen het leukste dat er is. Tijdens de vakantie kun je dan ook nog eens lekker op avontuur gaan met andere kinderen in een nieuwe omgeving . Heerlijk toch?

3 Nieuwe vrienden maken
Op de meeste plekken waar je als kind vakantie viert zijn ook andere kinderen te vinden. Met zoveel nieuwe speelkameraden heb je eigenlijk niks anders nodig!

4 Leuke dingen met je ouders doen
Veel ouders zijn tegenwoordig erg druk in het dagelijks leven. Allebei een baan, veel sociale verplichtingen en hobby’s… Tijdens de vakantie is er opeens alle tijd om er lekker samen op uit te gaan, samen een spelletje te doen of gewoon lekker samen met je ouders te luieren. Dat is genieten!

5 Veel zwemmen
Waterpret is voor de meeste kinderen het mooiste dat er is. Lekker veel naar het zwembad, zwemmen in natuurwater of gewoon een watergevecht in de tuin. Dat is het mooiste. Op eenhuisjehuren.nl vind je ruim 100 huizen die aan of dichtbij het water liggen. Dat wordt genieten!