Wandelen in Friesland

Bewegen is goed voor de gezondheid. Dat is algemeen bekend. Artsen beweren dat ieder mens dagelijks tenminste een half uur zou moeten bewegen om fit en gezond te blijven. En dat hoeft echt niet te betekenen dat u dagelijks naar de sportschool moet of lid moet worden van de lokale tennisclub.

Wandelen is gezond

De artsen zijn het erover eens: dagelijks minstens een half uurtje lopen, daar kan geen pil tegenop. Hart en longen worden er sterker van, uw geheugen wordt beter. En het is heel goed voor het humeur. Zeker als u met iemand samen loopt.

Stap voor stap conditie opbouwen

Wie niet zo’n beste conditie heeft, doet er goed aan het wandelritme geleidelijk op te bouwen. En wat is er nou leuker dan uw wandelconditie op te bouwen tijdens een vakantie?

Op vakantie wandelen in Friesland

Wie aan Friesland denkt, denkt waarschijnlijk vooral aan watersport. Maar Friesland heeft ook wandelaar veel te bieden. De uitgestrekte natuur, bossen, wadden en wateren bieden vele mogelijkheden voor jou om eropuit te trekken. Komt u de provicie ook wandelend verkennen vanuit een vakantiehuis?

Wandelroutes in Friesland

Friesland heeft een zeer veelzijdige landschap. Het vele water in de provincie wordt afgewisseld met mooie bossen, polders en gezellige dorpjes. En wat denkt u van het ongerepte noorden waar de provincie grenst aan de Waddenzee? In de provincie zijn ook talrijke routes uitgezet, in afstanden variërend van 5 tot 40 kilometer!

Vakantiehuizen voor wandelaars in Friesland

Bij eenhuisjehuren.nl kunt u kiezen uit een groot aantal vakantiehuizen in Friesland die heel geschikt zijn voor wandelaars. Ze liggen op de mooiste plekjes van de provincie Friesland en dichtbij uw huis kunt u heerlijk gaan wandelen.