Wat is er met Pasen te doen in Friesland?

Tijdens het paasweekend een dagje uit in Friesland? Goed idee! Er is genoeg te doen. Hieronder vind je een greep uit de activiteiten die plaatsvinden in Friesland.

De Oldtimer Beurs in Drachten
Liefhebbers van Oldtimers zijn het hele paasweekend aan het juiste adres in het Fries Congrescentrum in Drachten. Daar wordt voor de derde keer de Oldtimersbeurs Klassieker gehouden. Meer dan 100 ondernemers en clubs zullen 12.000 vierkante meter aan vloeroppervlak vullen met honderden klassiekers, activiteiten en overige gadgets. Het Fries Congrescentrum is het weekend geopend van 10.00 tot 17.00 uur. De entree is 8 euro.

Grote vlooienmarkt in Sneek
Koopjesjagers zijn op Tweede Paasdag welkom in Sneek. In de Veemarkthal wordt een grote vlooienmarkt en braderie gehouden. Bij meer dan zeventig kramen vind je nostalgische koopjes, waardevolle hebbedingetjes en andere snuisterijen. Op de braderie zijn mooie producten te koop. De markt duurt van 09.00 tot 17.00 uur. De entree is 2 euro. De Veemarkthal is te vinden aan de Stationsstraat 16B.

Paaseieren zoeken in Dokkum
Kinderen kunnen op Eerste Paasdag in Dokkum paaseieren zoeken bij Schreikershoek Recreatie vlakbij Dokkum. Het programma begint om 14.00 uur.

Shopevent Mooi Sneek XL
Op Tweede Paasdag wordt het shopevent van Sneek gehouden: Mooi Sneek XL. georganiseerd van Dit jaar concentreert dit shopevent zich niet alleen in de binnenstad, maar ook veel winkels op de transferpleinen en de woonboulevard haken aan. Bezoekers zijn welkom van 12.00 tot 17.00 uur. Mooi Sneek is hét mode-, beauty-. food en lifestyle event om het nieuwe voorjaarsseizoen in te luiden in Sneek. Bekijk hier het programma.

Expositie in het Fries Museum
Alleen dit paasweekend is de expositie ‘Mata Hari, de mythe en het meisje', in het Fries Museum in Leeuwarden, nog te bezoeken. Honderd jaar na haar dood is in het Fries Museum de grootste Mata Hari-tentoonstelling ooit te zien. Aan de hand van persoonlijke bezittingen, foto’s, plakboeken, brieven en militaire dossiers ontmoet je Margaretha Zelle, het meisje achter de iconische Mata Hari. Reis met haar mee van haar geboortestad Leeuwarden naar Nederlands-Indië, waar het noodlot haar achtervolgt. Meer info vind je hier.