Wat te doen op de Veluwe?

De Veluwe is een prachtig natuurgebied in Gelderland waar jong en oud zich kunnen vermaken. Je kunt er genieten van de rust en de natuur, maar ook een sportieve uitdaging kun je op de Veluwe aangaan. Zo kun je wandelen door Nationaal Park de Hoge Veluwe of Nationaal Park Veluwezoom en is het gebied ook zeer geschikt om te gaan mountainbiken of een tocht op de racefiets te maken. Een beetje training kan geen kwaad: je kunt een hoogte bereiken van liefst 110 meter! Meer tips om te doen op de Veluwe vind je hieronder.

Airborne Museum Hartenstein

Dit museum is volledig gewijd aan de Slag om Arnhem in 1944, een belangrijke gebeurtenis tijdens de Tweede Wereldoorlog. Je vindt er niet alleen wapens, legeruitrustingen en foto- en videomateriaal uit deze tijd. Ook is er de Airborne Experience, waarbij je zelf in de schoenen komt te staan van een Britse parachutist. Je beleeft stap voor stap de gehele Slag om Arnhem, in een zeer waarheidsgetrouwe omgeving.

Schaapskooi Hoog Buurlo

Niet zo bekend, maar een echte aanrader. In het minidorpje Hoog Buurlo, onder de rook van Apeldoorn, vind je slechts twee huizen én twee schaapskooien. Je kunt er heerlijk wandelen en genieten van de schaapjes die er overnachten. Er zijn alvast twee wandelroutes voor je uitgestippeld. De Hoog Buurlo-route is 4 kilometer lang en kies je voor de Heideroute, dan leg je 12,5 kilometer af. Een perfect uitje voor het gezin met jonge kinderen.

Uitkijktoren Kootwijk

Voor een schitterend uitzicht over de Veluwe ga je naar het plaatsje Kootwijk. Op het Kootwijkerzand, de grootste zandverstuiving van West-Europa, tref je een toren van 13,5 meter aan. De Zandloper - zoals de toren toepasselijk gedoopt is - is tussen zonsopkomst en -ondergang vrij toegankelijk.

Kröller-Müller museum

Middenin Nationaal Park de Hoge Veluwe vind je het bekende Kröller-Müller Museum. Het museum staat bekend om zijn enorme beeldentuin, waarin je meer dan 160 beelden tegenkomt van uiteenlopende, fameuze kunstenaars. De collectie van het museum zelf kenmerkt zich door de uitgebreide Van Gogh-verzameling. Met bijna 90 schilderijen en meer dan 180 tekeningen heeft het Kröller-Müller na het Van Gogh Museum in Amsterdam de grootste Van Gogh-collectie ter wereld. Maar je ziet er ook meesterwerken van onder meer Picasso, Mondriaan en Monet.

Overnachten op de Veluwe

Al het moois op de Veluwe is onmogelijk in één dag te ontdekken. Maak er daarom een ontspannen weekendje of midweekje weg van en boek een vakantiehuisje op de Veluwe. Op EenHuisjeHuren.nl vind je een groot aanbod van vakantiehuisjes op en rondom de Veluwe. Daar kom je optimaal tot rust en geniet je na van alle indrukken van het schitterende Veluweland.