Wat zijn Gelderse streken?

Gelderland is voor het binnenlands toerisme de belangrijkste bestemming. Toerisme Gelderland is de toeristische marketingorganisatie waarin de Gelderse regio's samenwerken. Met een uitgebreide campagne op Radio, TV en internet wordt geprobeerd om de naamsbekendheid van de vier regio’s verder te vergroten.

Welke regio’s zijn er in Gelderland?

Toerisme Gelderland onderscheid vier belangrijke toeristische regio’s: Veluwe, Achterhoek, regio Arnhem Nijmegen en Rivierenland. Bij elkaar een zeer gevarieerd vakantiegebied. U kunt een mooie fiets- of wandeltocht maken over dijken, door bossen of over de heide. U kunt genieten van de zon in een mooie stad of een gezellig dorp of heerlijk een dagje genieten aan een van de prachtige recreatieplassen en meren!

Zeker doen in de Gelderse streken

U bent zeker niet in een paar dagen uitgekeken in de Gelderse streken. Bent u binnenkort voor een korte vakantie in Gelderland, dan geven we u per streek onze tip voor een bijzonder uitje

Veluwe
Neem een (gratis) witte fiets bij een van de drie ingangen van Nationaal Park de Hoge Veluwe. Fiets naar het Kröller-Müller Museum in het midden van het park. Hier kunt u zich onderdompelen in de wereld van de moderne kunst. U zult verbaasd zijn over de enorme collectie werken van Van Gogh. Geniet ook van schilderijen van Pablo Picasso en Piet Mondriaan.
Vakantiehuizen op de Veluwe

Achterhoek
Zutphen wordt wel de Torenstad van de Achterhoek genoemd. De ‘’skyline’’ van de Hansestad wordt gevormd door hoge, historische gebouwen. U waant zich in de middeleeuwen tijdens een wandeling door het oude centrum met zijn prachtige hofjes en oude musea.
Vakantiehuizen in de Achterhoek

Regio Arnhem Nijmegen
Onze tip voor Nijmegen: maak een uitstapje op de waalscooter. Dit is een elektrische, geruisloze en milieuvriendelijke scooter waarop u (zonder helm) de omgeving kunt verkennen. De verhuurder heeft verschillende routes voor je klaarliggen zoals een mooie tocht door de prachtige Ooij-polder.
Vakantiehuizen in de regio Arnhem Nijmegen

Rivierenland
De Betuwe is vooral bekend als herkomstgebied van heel veel lekker fruit. Wilt u zelf de lekkerste kersen, aardbijen, bramen en rode bessen plukken? Neem dan een kijkje bij fruitbedrijf de Hoenderik in Tricht. In de Pluktuin kunt u vanaf half juni terecht om diverse soorten fruit te plukken. Vanaf eind augustus t/m eind september kunt u iedere zaterdag ook appels en peren plukken in de boomgaard.
Vakantiehuizen in Rivierenland