Wie boekt de vakantie?

Zo tegen het eind van het jaar begint het bij veel mensen alweer te kriebelen… vakantie! Met de winter voor de boeg is het heerlijk alvast uitgebreid te gaan nadenken over de volgende vakantie. Heerlijk een weekje weg in de meivakantie of lekker 2 of 3 weken met het hele gezin op pad.

Veel mensen gebruiken de kerstvakantie om zich online te oriënteren op de volgende vakantiebestemming. Ook bij eenhuisjehuren.nl zien we in de tweede helft van december een enorme groei van het aantal website bezoekers.

Waarom nu al kijken naar een vakantie voor volgend jaar?

Alle huizen uit het programma van eenhuisjeshuren.nl zijn online boekbaar voor komend jaar. De beschikbaarheid van de meeste vakantiehuizen uit ons programma is nu nog optimaal. U heeft alle keuze! En vergeet niet dat de voorpret extra lang duurt als u op tijd uw vakantie boekt!

Wie kiest de vakantiebestemming?

Volgens onderzoek van de Telegraaf wordt de vakantie toch vooral door de vrouw in het huishouden geboekt. Bij stellen en gezinnen kiest in meer dan de helft van de gevallen – namelijk 55% - de vrouw de vakantie uit. Op de tweede plaats komt de hele familie (25%) en dan pas de man (18%). De kinderen sluiten de rij met 4%.

Dat vrouwen de vakantie organiseren is niet zo vreemd. De meeste dames zijn beter in het inschatten van de belangen van verschillende leden van het gezin en ze kunnen beter plannen dat hun man. En mocht u de vakantie hebben uitgezocht en de vakantie is aangebroken; laat uw vrouw ook maar rijden. Een Amerikaanse studie heeft aangetoond dat mannen 77% meer kans hebben om een aanrijding te krijgen….