Zeker doen in Drenthe

Wie aan Drenthe denkt, denkt aan bossen, heidevelden en hunebedden. Drenthe is een heerlijke vakantiebestemming. Natuurliefhebbers vinden er drie nationale parken en vele hectaren aan bos. Bent u geïnteresseerd in geschiedenis en cultuur? Ook dan raakt u in Drenthe niet uitgekeken Hunebedden, grafheuvels, prehistorische akkers, galgenbergen en Middeleeuwse karrensporen. . Geen provincie in Nederland heeft zoveel overblijfselen van onze voorouders.

Bent u van plan om een vakantie in Drenthe te gaan doorbrengen? Kies dan voor een vakantiehuis in Drenthe van eenhuisjehuren.nl Wij zetten onze top 5 van bezienswaardigheden op een rijtje zodat u uw tijdens de vakantie geen moment hoeft te vervelen!

Top 5 bezienswaardigheden in Drenthe

1 Drents Museum in Assen
Het Drents Museum in Assen is een museum met een grote variëteit aan collecties. Belangrijk onderdeel vormen de bodemvondsten uit de prehistorie en de Romeinse tijd

2 Kamp Westerbork in Hooghalen
In het museum van kamp Westerbork wordt over het leven van slachtoffers en overlevenden van het kamp verteld. Op het terrein van kamp Westerbork met reconstructies en monumenten.

3 Wildlands Adventure Zoo in Emmen
Wildlands Adventure Zoo Emmen is de opvolger van Dierenpark Emmen. Op een nieuwe locatie kunt u drie verschillende werelden met een uiteenlopend klimaat. U wandelt van de Noordpool via de jungle naar de savanne!

4 Gevangenismuseum in Veenhuizen
In dit museum kunt u voor de rechter verschijnen, in echte cel van binnen zien en een interactieve tentoonstelling bezoeken waarin u misdadigers volgt van hun arrestatie tot hun gevangenschap.

5 Hunebedcentrum in Borger
Het Hunebedcentrum vertelt het verhaal over de hunebedden en de hunebedbouwers. De inrichting van het museum is door een team van archeologen, ontwerpers en museumdeskundigen ontwikkeld.