Zwembaden in Overijssel

Gaat u binnenkort lekker naar een vakantiehuis in Overijssel? Dat wordt genieten van de ruimte, de gezellige dorpjes en de mooie steden. Overijssel is een bestemming waar u het hele jaar door even een paar dagen kunt genieten van de rust en ruimte die in Nederland steeds zeldzamer wordt.

Zwemmen op vakantie

Als u met uw gezin een paar dagen in Overijssel bent, dan is een dagje naar een zwembad altijd een goed idee. Liefhebbers van zwembaden hoeven in Overijssel niet ver te rijden. Er zijn maar liefst 11 openbare zwembaden die we hieronder voor u op een rijtje zetten:

Openlucht zwembaden in Overijssel

Gerner in Dalfsen
Het zwembad heeft twee grote baden met glijbaan en duikplank en een peuterbad. Ook is er een zonneweide

Overdekte zwembaden in Overijssel

De Scheg in Deventer
Dit thema zwembad is een hele dag zwem- en spetterplezier. Roetsj langs de lavaslide, kom tot rust in de bubbelbaden en sauna's van het IJslands Badhuis 4-Elements. De allerkleinsten spelen lekker met zand en water op Pingo's Eiland. Of trek gewoon een paar baantjes in het wedstrijdbad!

De Wilder in Haaksbergen
De Wilder is een subtropisch zwemparadijs. Het zwembad beschikt over diverse faciliteiten, zoals een golfslagbad, een tachtig meter lange glijbaan en een draaikolk. Lekker bijkomen na het zwemmen kan in de bubbelbaden en kruidenbaden. Voor de kleintjes zijn er peuter- en kleuterbaden.

Zwembad De Broene 'eugte in Staphorst
Dit zwembad is in 2017 volledig verbouwd en heeft een wedstrijdbad en een recreatiebad met een leuke glijbaan. De allerkleinsten kunnen lekker poedelen in het peuterbadje.

Preston Palace Almelo
Duik in dit bijzondere zwembad, omringd door palmbomen. Wandel over de touwbrug over het bad of geniet van de sauna of het stoombad. Voor een klein bedrag extra krijg je ook nog een heerlijke massage.

Bestevaer in Genemuiden
Hier kunt u baantjes trekken in het wedstrijdbad of lekker poedelen in het ondiepe bassin, voor iedereen wat wils!

De Kolk in Wierden
Groot zwemparadijs met wedstrijdbad, recreatiebad, kleuter- en peuterbad, waterspeeltuin, whirlpools, massagestralen, jetstreams, draaikolk, stortbad, 50 meter lange glijbaan met sterrenhemel, twee Turkse stoombaden en sauna.

Gecombineerd overdekt en openlucht zwembad in Overijssel

Borgelerbad in Deventer
Dit zwembad beschikt over een binnenbad en diverse buitenbaden. Het 25m buitenbad is het gehele jaar (ook in de winter) geopend voor banenzwemmen. Uniek in Nederland!

Twentebad in Hengelo
In de winter is het heerlijk genieten van het warme water in het binnenbad, in de zomer brengt het buitenbad verkoeling. Vooral de spectaculaire glijbanen en de hoge en lage duikplanken zijn echte publiekstrekkers.

De Steur in Kampen
Dit gloednieuwe zwembad is wel heel bijzonder. Als het mooi weer is gaat het dak open, zodat iedereen buiten kan zwemmen. Er zijn bij De Steur onder meer bruisbanken, een glijbaan, een tropische regenbui en een whirlpool.

Zandstuve in Rheeze
Dit subtorpische bad heeft een supersnelle, 50 meter lange glijbaan en een plonsbassin. Naast het peuter, kleuter en diplomabad is er voor de zomerse dagen een buitenbad met een spetterende waterspeeltuin.