De leukste tips voor een vakantie in Friesland met kinderen

Niets is zo gezellig als een vakantie met het hele gezin. Op zoek naar een fijne vakantiebestemming voor kinderen in Nederland? Zoek niet verder, ga naar Friesland! Friesland is een prachtige waterprovincie, geliefd bij jong en oud.

Voor kinderen is een vakantie  zonder waterpret meestal ondenkbaar. En van water hebben ze in Friesland meer dan genoeg! Onze vakantiehuizen liggen vrijwel allemaal op korte afstand van een meer of rivier. Heerlijk genieten aan het water, dat kan hier zeker. Lekker poedelen op een strandje, een bootje huren of lekker vanaf de steiger van je eigen vakantiehuis het water ontdekken. In Friesland is het allemaal mogelijk.

De leukste uitjes in Friesland
Friesland  heeft nog veel meer te bieden voor een vakantie met kinderen, zoals dierenparken, attractieparken en speeltuinen. Dit zijn de leukste uitjes op een rij.

1. Kameleondorp Terherne
Wie kent er niet de spannende boeken van de Kameleon? De avonturen van de tweelingbroers Klinkhamer spelen zich op en rond het Friese water af. In Terherne kun je in de voetsporen van Hielke en Sietse treden. Help veldwachter Zwart een groot mysterie op te lossen of word net als Hielke en Sietse held van de boerensloot. Er is een grote Kameleonboerderij, er zijn rondvaarten en een avontureneiland met moeraspaden, trekvlotten, polsstokspringen en nog veel meer.

2. Aquazoo Friesland
Deze bijzondere dierentuin staat helemaal in het teken van dieren die op, in of rond het water leven. Tijdens de Zeehondensafari stap je samen met de dierverzorger op een trekschuit om de zeehonden te spotten. In Aquazoo leven zeldzame reuzenotters en er zijn zelfs ijsberen en zeeleeuwen te zien. Aquazoo heeft al meerdere internationale prijzen gewonnen. Een aanrader!

3 Sybrandy's Ontspanningspark
Sybrandy's Ontspanningspark is een attractiepark in Zuidwest Friesland voor kinderen van 3 t/m 13 jaar. In dit park zijn attracties als de zweefmolen, het loopspookhuis, een superschommel, een springkussen, een skelterbaan, een bootspringschans en diverse leuke en spannende draaimolens.