Een huisje huren in Oudemirdum

Oudemirdum ligt in het diepe zuiden van Friesland, niet ver van het IJsselmeer. Op de plek waar nu het dorp Oudemirdum ligt, waren al voor het jaar 850 een aantal nederzettingen. In en rond het dorp zijn veel mooie archeologische opgravingen gedaan.

Rond het dorp ligt een lichtglooiend landschap, ooit ontstaan door de stuwende bewegingen van het landijs tijdens de voorlaatste ijstijd. Weilanden worden afgewisseld met bosrijke gebieden die als broedplaats voor talloze vogelsoorten dienen.

Zeker doen in Oudemirdum

Als u een vakantiehuis huurt in de buurt van Oudemirdum kunt u in de omgeving op de fiets, wandelend of met de boot genieten van de prachtige natuur in de omgeving van het dorp. Tijdens een verblijf in Oudemirdum kunt u vanuit uw vakantiewoning veel leuke uitstapjes in de omgeving ondernemen. Wij geven u drie tips die u zeker niet mag missen als u in Oudemirdum een huisje huurt.

1 Kliffen bezoeken
Door afslag van de stuwwal door de voormalige Zuiderzee hebben zich aan de zuidkust van Friesland voor Nederland unieke kliffen gevormd. Het Oudemirdumer Klif is een erg mooi en belangrijk natuurgebied.

2 Op de fiets langs stenen
De geschiedenis van Gaasterland, de regio waarin Oudemirdum ligt, begint zo’n 2,5 miljoen jaar geleden. De omgeving heeft zich in de loop van honderdduizenden jaren gevormd. Onlangs is een fietsroute van 17 of 35 kilometer uitgezet waardoor u kennis maakt met het ijstijdenlandschap van Oudemirdum. De folder met fietsroute kunt u verkrijgen in het Informatie Centrum "Mar en Klif" aan de Brink 4 te Oudemirdum.

3 Toverlantaarns bewonderen
Op de zolder van Museum Sloten in Sloten vindt u een betoverende collectie toverlantaarns. Kinderen mogen hun eigen toverlantaarnplaatje maken en projecteren. Of hun eigen schimmenspel maken.

Kies een vakantiehuis in Oudemirdum

Op onze site kunt u eenvoudig uw favoriete vakantiewoning rond Oudemirdum selecteren. U kunt onze huizen sorteren op prijs, aantal personen en beoordeling. Want al onze vakantiehuizen in Oudemirdum zijn beoordeeld door vakantiegangers die het huis eerder gehuurd hebben. Zo weet u zeker dat het vakantiehuis aan uw verwachtingen voldoet.

Kijk snel naar onze vakantiehuizen in Oudemirdum of kies uit ons hele aanbod van huisjes in Friesland.