Ga met de fiets op vakantie naar Friesland

Omdat wij Nederlanders dol zijn op fietsen, nemen we onze stalen ros het liefst overal mee naar toe. Ook tijdens een vakantie of weekend weg in eigen land.

In Nederland is een fietsvakantie razend populair. In 2017 koos zelfs 42 procent van de vakantiegangers voor een vakantie die voor een groot deel in het teken stond van fietsen. Logisch! Met de fiets kun je nu eenmaal op bijzondere plekken komen.

Ontdek Friesland per fiets
Als je dol bent op fietsen, mag je Friesland natuurlijk niet overslaan. Bij Friesland denken velen vooral aan water, maar Friesland heeft nog veel meer te bieden. Friesland is in 2017 zelfs uitgeroepen tot fietsprovincie van Nederland. Je geniet hier van waanzinnige uitzichten, adembenemende natuur en kunt hier fietsen in alle rust. Het is niet voor niets dat steeds meer mensen kiezen voor een vakantie in Friesland. Zeker met de fiets, kun je heel wat mooie dorpjes, steden en natuur ontdekken.

Fietsroutes in Friesland
In Friesland vind je talloze fietsroute die je naar de mooiste plekken van deze waterrijke provincie brengen. Wat zeker een aanrader is, is de route waarbij je een glimp op kunt vangen van de Waddeneilanden. Deze route gaat onder meer door de Friese plaatsen Franeker, Harlingen, Sexbierum, Tzummarum. Bij mooi weer kun je in de verte Vlieland, Terschelling of Ameland zien liggen. Meer informatie over deze route is hier te vinden.