Friesland is in trek, meer mensen gaan er op vakantie

Dat Friesland een ideale vakantiebestemming in eigen land is, ontdekken steeds meer mensen. Volgens cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) kwamen er vorig jaar in totaal 1,8 miljoen gasten naar Friesland om er te overnachten.

Het aantal overnachtingen in Friesland is daarmee met 8 procent gestegen. Dat is zo’n 3 procent boven het landelijk gemiddelde. In totaal werd Friesland door 200.000 gasten meer dan het jaar daarvoor bezocht. Dat is een groei van 10 procent. Samen waren de gasten goed voor 5,8 miljoen overnachtingen.

Op vakantie met kinderen
Dat Friesland een fijne vakantiebestemming is, wisten wij natuurlijk al veel langer. Voor kinderen is een vakantie zonder waterpret meestal ondenkbaar. En van water hebben ze in Friesland meer dan genoeg! Onze vakantiehuizen liggen vrijwel allemaal op korte afstand van een meer of rivier. Heerlijk genieten aan het water, dat kan hier zeker. Een dagje weg? Breng een bezoek aan Kameleondorp Terherne, Aquazoo Friesland of maak de hele dag plezier in Sybrandy’s Ontspanningspark.

Een weekend naar Friesland
Een weekend weg naar Friesland is altijd een goed idee. Leeuwarden en Sneek zijn zeker een bezoek waard, maar vergeet de prachtige kleinere dorpen van Friesland niet. Sloten wordt één van de mooiste dorpen van Friesland genoemd. Dit dorp ligt niet alleen gelegen aan het Slotermeer, het heeft slechts 760 inwoners. Met haar jachthaven, waterpoorten en knusse binnenstad heeft Sloten iets bijzonders. Voor iedereen die van puur en lekker eten houdt, is Friesland de plek om te proeven. Je vindt er leuke restaurants met vooral producten uit eigen regio. Dat is niet zo gek, want vee, landbouw en telers heb je in Friesland in overvloed.

Benieuwd naar al onze vakantiehuisjes in Friesland? Die vind je hier