Ontdek Gaasterland: een uniek stukje Friesland

Friesland is veel méér dan meren, boerderijen, watersport en uitgestrekte graslanden. Ontdek Friesland eens op een andere manier en ga eropuit in de bossen van de regio Gaasterland.

Gaasterland ligt in het uiterste zuidwesten van de provincie Friesland en heeft zachte glooiingen, kliffen en uitgestrekte loofbossen. Bovendien ligt het pal aan de kust en biedt Gaasterland een prachtig uitzicht over het IJsselmeer. Je komt er ook zeker romantische houtsingels, oude hakhoutbossen, slingerende beekjes en zelfs kliffen tegen. Er leven veel ganzen, reeën en dassen.

Het eerste libellenreservaat van Nederland
In Gaasterland vind je iets unieks: het eerste officiële libellenreservaat van Nederland. Midden in de bossen van Gaasterland ligt de Wyldemerk. Dit is een meertje waar zoveel bijzondere libellen voorkomen, dat het is uitgeroepen tot het eerst officiële libellenreservaat van ons land. Bijzonder!

Fietsen, wandelen en watersport in Gaasterland
Ook in Gaasterland kun je volop zeilen, zwemmen en surfen. Watersportliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. In de dorpen bij de grote meren zijn kano’s en zeilboten te huur. Ook natuurliefhebbers zijn hier aan het juiste adres. In Gaasterland komen namelijk bijzondere vogels voor zoals lepelaars en kemphanen. Het gebied herbergt maar liefst twintig bewoonde dassenburchten.
Liever wandelen? Ook dat kan hier heel goed. Er is hier bijna zeventig kilometer aan wandelpad te vinden. Fietsen kun je hier urenlang over slingerende fietspaden.

Vakantiehuis huren in Gaasterland
Wil je dit bijzondere stukje Friesland ontdekken? Huur dan een vakantiehuis in de bossen van Gaasterland en ontdek wat de mogelijkheden zijn.