Vakantiehuis in Balk huren

Gaat u dit jaar een huisje in Friesland huren? Wat dacht u van een vakantieverblijf in Balk? Balk ligt in het zuidwesten van Friesland, temidden van alle watersport mogelijkheden. Balk heeft zo’n 4000 inwoners en dankt haar naam aan de historische handel tussen de gehuchten Wijckel en Harich. Om bij elkaar te komen moesten kopers en verkopers over de rivier de Luts. Daarvoor was er een balk over het water gelegd. Rond het jaar 1486 ontstond hier de ‘vlecke Balk’, de oorsprong van het nu levendige watersport dorp.

Zeker doen in Balk

Als u een vakantiehuis huurt in de buurt van Balk kunt u in de omgeving op de fiets, wandelend of met de boot genieten van de prachtige natuur in de omgeving van het dorp. Tijdens een verblijf in Balk kunt u vanuit uw vakantiewoning veel leuke uitstapjes in de omgeving ondernemen.Wij geven u drie tips die u zeker niet mag missen als u in Balk in een vakantiewoning verblijft.

1 Lutskedagen
Deze gezellige braderieën vinden plaats rondom de Luts in het centrum van Balk. Gedurende vier vrijdagen in augustus is deze markt met veel verschillende kramen, livemuziek en activiteiten voor jong en oud. Eind augustus is er dan ook nog een gezellige feestweek met kermis en een gondelvaart door de Luts.

2 Hindeloopen bezoeken
Op fietsafstand van Balk ligt het pittoreske stadje Hindeloopen. Neem een kijkje in het centrum, de haven en in het museum met schilderwerk en klederdrachten. Ook het Eerste Friese Schaatsmuseum is in Hindeloopen te vinden.

3 Varen op het Slotermeer
Op meerdere plekken in Balk kunt u een bootje huren. Heerlijk om een dagje mee door de sloten en kanalen in en rond Balk te gaan varen. Of geniet een dagje op het Sleattemermar (Slotermeer). Balk heeft een open verbinding met dit heerlijke recreatiemeer.

Kies een vakantiehuis in Balk

Op onze site kunt u eenvoudig uw favoriete vakantiewoning rond Balk selecteren. U kunt onze huizen sorteren op prijs, aantal personen en beoordeling. Want al onze vakantiehuizen in Balk zijn beoordeeld door vakantiegangers die het huis eerder gehuurd hebben. Zo weet u zeker dat het vakantiehuis aan uw verwachtingen voldoet.

Kijk snel naar onze vakantiehuizen in Balk of kies uit ons hele aanbod van particuliere vakantiehuizen aan de Friese meren.