Waar moet je zijn voor een fijne vakantie in Nederland?

Voor een fijne vakantie hoef je niet direct naar het buitenland. Steeds meer Nederlanders kiezen ervoor om op vakantie te gaan in eigen land. En dat vinden wij heel logisch. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Nederlanders zijn gek op vakantie vieren. Dat doen we dan ook steeds vaker in ons eigen land. Veel voordelen heeft het zeker. Het scheelt reistijd, minder geregel en er blijft meer tijd over voor ontspanning. Voor een korte vakantie of weekend weg is Nederland ideaal.

Pluspunten van een vakantie in Nederland
Tijdens onze vakantie in eigen land gaan we graag wandelen, shoppen of fietstochtjes maken. Bovendien zijn er in Nederland enorm veel bezienswaardigheden en attracties op een relatief klein oppervlak. Ook voor een mooi natuurgebied of voor het beoefenen van watersporten, hoeven we in eigen land nooit ver te reizen. Een groot pluspunt!

Top 5 bestemmingen in Nederland
Waar moet je zijn voor een fijne vakantie in Nederland? De keuze is natuurlijk reuze, maar wij hebben de top vijf favoriete bestemmingen in ons land op een rij gezet.

1. Veluwe
De Veluwe staat gelijk aan rust, ruimte en natuur. De natuurliefhebber zit hier dus goed en iemand die van lange wandelingen of fietstochten houdt, ook. De Veluwe is favoriet bij iedereen.

2. Waddeneilanden
De Nederlandse Waddeneilanden trekken jaarlijks honderd duizenden bezoekers uit eigen land. Uitwaaien, naar het strand of lange fietstochten maken: het kan hier allemaal.

3. Friesland
Water, frisse lucht, ruimte en veel authentieke stadjes en dorpen. Het zijn de perfecte ingrediënten voor een heerlijke vakantie in Friesland.

4. Zuid Limburg
Een bezoek aan het zuiden van Limburg geeft je het gevoel dat je toch even in het buitenland bent. Liefhebbers van het Bourgondische leven genieten hier van de uitstekende horeca.

5. Kust
Van de kop van Noord Holland tot de Zeeuwse stranden aan de grens met België; onze kust is het hele jaar populair voor een korte of langere vakantie.